Jazz Gastmuzikanten


FLiNK what should a free man do

DJ-ing met optimale ‘live’ beleving en bands

Vaak staat u in dubio of u een band moet kiezen voor uw evenement of juist een enkele DJ. Wij combineren Jazz DJ’s samen met Jazz Gastmuzikanten zodat u ook van de volle live-beleving kunt genieten. Bij het Jazz Circus Collective hoeft u niet te kiezen! Het Jazz Circus Collective stelt de nodige eisen aan de Jazz gastmuzikanten omdat het bieden van kwaliteit altijd voorop staat. Door er een beperkt gast-team op na te houden, zijn alle muzikanten goed op elkaar ingespeeld en kan zelfs op speciale wensen worden ingegaan. Ook is het mogelijk gastmuzikanten los te boeken afhankelijk van de wensen. Hieronder treft u een beknopt overzicht van onze gastmuzikanten en live bands voor uw evenement.

FLiNK

Onze eerste Jazz Gastmuzikanten zijn de muzikanten van FliNK. FLiNK is een nieuwe band bestaande uit Arthur Flink, Luciano Poli, Satin Kalpoe en Eni-Less. Arthur Flink, de voormalig State of Monc trompettist, lijkt zijn draai nu echt gevonden te hebben in dit bijzonder dynamische viertal. Met meester bassist Luciano Poli en Satin Kalpoe (Anouk, RELAX) op drums weet FLiNK een overtuigend energieke en vooral afwisselende sound te produceren. Soms doet die enken aan Donald Byrd, dan weer aan Miles maar roept op zijn tijd ook net zo makkelijk herinneringen op aan de beste Brecker Brothers platen. Turntabelist DJ Eni-Less voegt zowel ritmisch als harmonisch echt veel toe maar en het bijzonder: smaak. Ze waren al te zien met veel succes op festivals als Landjuweel en het Mondriaan Jazz festival. In 2019 komt hun eerste album uit op het Social Beats label: IT’S DANGEROUS. Met trost zal Jazz Circus Collective de boekingen verzorgen voor deze band in opkomst!!!
Foto’s door: Wijnand Schouten
VIDEO FLiNK what should a free man do

https://soundcloud.com/flink-band

Double Espresso

Vier saxen, vier vrouwen, één geluid. Double Espresso is sinds 2003 een opvallende verschijning op binnen- en buitenlandse podia. 

Double Espresso is Nederlands enige vrouwelijke improviserende saxofoonkwartet en charmeert haar luisteraars met een uiteenlopend jazzrepertoire. Prachtige muziek uit The Roaring Twenties wordt aangevuld met eigen composities, arrangementen en stukken van o.a. Martin Fondse, Oene van Geel en andere Nederlandse toparrangeurs. De uitzonderlijke bezetting van twee alt- en twee baritonsaxofoons zorgt voor ongekende mogelijkheden met stomende baslijnen en opzwepende solo’s.
Deze Jazz Gastmuzikanten hebben weinig speelruimte nodig, ze gebruiken geen bladmuziek en zijn daardoor makkelijk in te zetten op diverse en meerdere plekken tijdens een evenement. Boek nu of vraag om informatie via ons Contact formulier.
Check out Youtube

Adriane Callas

Waan je terug in de jaren ’30. Adriane Callas begon al op jonge leeftijd met optreden in het muziektheater met dans en viool in Hollywood. Naast haar muziekstudie aan de Universiteit van Oxford ontving ze een Jazz Vocal-studiebeurs aan de Los Angeles Music Academy in Pasadena, Californië. Naast te hebben samengewerkt met internationale artiesten is Adriane gaan doceren aan verschillende top muziekinstellingen zoals Los Angeles Music Academy, The Performer’s Academy en Orange County High School of the Arts -bekend van de tienerserie Glee-. Haar theaterrollen zijn niet onopgemerkt gebleven zoals rollen in: West Side Story, Evita, Bye Bye Birdie, Dicken’s A Christmas Carol en Commedia Dell’Arte als ook Cabaret! Kortom klinkende namen die staan voor een hoge, muzikale kwaliteit.
Met recente shows in Huis Ten Bosch Resort in Japan onder de artistieke visie van de showregisseur Derick LaSalla (Disney, Coca-Cola, Batboy The Musical) en daarnaast cabarets en clublocaties door heel Europa weet zij tal van harten te winnen. Jazz Gastmuzikanten waarmee Adriane’s muzikanten werkt, werkte met muzikanten zoals Tom Jones, Wishbone Ash, Right Said Fred, Bjork en Taylor Swift. Vandaag de dag is ze voor het Jazz Circus Collective te boeken voor een veelheid van optredens al of niet met band. Adriane is perfect inzetbaar tijdens een borrel of als “classy act” tijdens een dinner en andere denkbare evenementen.

Tribute to Amy Winehouse

Herleef het repertoire van Amy Winehouse gebracht door Adriane Callas. Met een Jazzy feel weet ze alle harten van het publiek te winnen met ballads en pop-georiënteerde covers van Amy Winehouse. De avond wordt begeleid door onze Jazz Circus Collective DJ’s gedurende een 4 uur durende show inclusief DJ apparatuur en een geluidsset tot 300 bezoekers.

Saskia Laroo (trompet & keyboards)Saskia Laroo VIP Guest @ Jazz Circus

Saskia Laroo behoeft haast geen toelichting als professionele, internationale artieste. In de Amerikaanse pers werd zij al aangeduid als Lady Miles Davis of Europe. Ze studeerde muziek aan de Amsterdamse Universiteit en doceerde aan Muziekpedagogische Academie, het Sweelinck Conservatorium. Al decennia is ze een graag geziene muzikante die vaak samen speelt, als muzikaal duo, met de Amerikaan Warren Byrd. Na het uitbrengen van tal van CD’s en overige muziekproducties, waaronder meerdere wereld tournees, heeft ze zich weten te onderscheiden als de allerbeste trompettiste van Nederland en ambassadrice van het Amersfoort Jazz Festival. Met haar geluidseffecten weet zij een bijzondere sfeer te creëren. Het Jazz Circus Collective heeft meerdere keren succesvol samengewerkt en Saskia staat hoog aangeschreven als het gaat om entertainment en een hoog muzikaal gehalte.

Igor Vermeulen (fluit)

Igor is een rasartiest die op zijn 9e begonnen is met muziek maken. Naast een energieke fluitspeler, percussionist en saxofoonspeler weet hij zijn publiek te vangen door bijzondere capriolen en vooral veel energie op het podium. Hij stond in de grootste Nederlandse uitgaansclubs zoals de voormalige IT in Amsterdam en legio festivals, bruiloften en partijen.

Han Litz (fluit)

Van georchestreerde jazz tot soulvolle house heeft Litz zijn fluit laten ‘growlenʼ en hij is regelmatig te horen in de clubs, op de festivals en bij events. Als hij niet optreedt, dan ontwikkeld hij zijn sound als fluitist, producer en als componist. Hij speelt live in Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Polen, Kroatie, Servie, Spanje, Italie en in Azie. Op het podium en in de studio werkte hij onder meer met Osunlade, Jazzanova, Louie Vega (Masters at Work), NʼDinga Gaba, Toto Chiavetta, Atjazz, Karizma, Gabriele Poso, Kid Sublime, Diephuis, Monte La Rue en vele anderen. Na zijn met summa cum laude beoordeelde conservatoriumstudie bracht Han als featured artist platen uit bij labels als King Street, Yoruba, Peng, Nulu, Sonar Kollektiv en Mo Black. Niet gek dat dit ook een welkome artiest is binnen de Jazz Circus Collective crew van gastartiesten.

Koen van den Broek (percussie)

Al tijdens zijn conservatoriumopleiding speelde Koen in verschillende bands waaronder The Time Bandits (“I’m specialized in you”). Deze band was in de 80-er jaren erg populair in Nederland en Amerika. Ook als zelfstandig slagwerker (docent) en percussionist, staat Koen zijn mannetje en speelde hij de afgelopen jaren met Ruth Jacoth, T-Spoon (‘Sex on the beach’) en Within Temptation. Koen bruist van de energie en weet de door de DJ’s geboden muzikale ruimte perfect in te kleden met percussie klanken.

 

Sanne Landvreugd (alt sax)Sanne Landvreugd, on Sax

Sanne Landvreugd behoort tot de door de wolgeverfde muzikanten. Na haar muzikale opleiding heeft ze in tal van bands gespeeld en treedt ze haast dagelijks op tijdens uiteenlopende festiviteiten. Als saxofoniste weet ze het ‘tembre’ goed te plaatsen en weet zijn met fijngevoeligheid de muziek te bespelen. Ook met Sanne heeft het Jazz Circus Collective meerdere malen opgetreden waarin zij een waardevolle aanvulling is gebleken met haar tembre” en opzwepende sax-grooves..

 

Juliet July (zang)

Juliet July is een allround talent uit Amsterdam en heeft tal van creatieve initiatieven op haar naam staan. Van muziek maken, acteren tot het werken als internationaal model.  Juliet heef gestudeerd aan de Herman Brood Academie waar zij haar talent verder vorm heeft gegeven als all round artieste. Zoals voor vele artiesten geldt, is dat Juliet al van klein af aan zich met entertainment bezig heeft gehouden en het haar gevormd heeft tot de professionele artieste die ze nu is. Zo speelde Juliet in diverse theaters mee aan musicals en overige “stukken”. Juliet heeft internationale ervaring en toerde onder andere door Zuid Afrika waar ze haar muzikale inspiratie opdeed. Juliet speelt graag haar eigen repertoire aangevuld met meer bekendere Jazz-Funk relateerde hits. Ze is een aanrader op een veelheid van evenementen al of niet in combinatie met onze DJ’s.

Miguel Sucassas (sax)

Miguel Sucasas is een getalenteerde jonge saxofonist, componist en muziekpedagoog, geboren in Galicië, Spanje. Hij heeft zijn muzikale projecten overal in Europa uitgevoerd op prestigieuze muziekfestivals. In 2014 bracht Miguel zijn eigen album getiteld “Four Corners Quartet” uit met zijn originele composities. Hij begon muziek te spelen op zesjarige leeftijd. In 2010 verhuisde hij na zijn passie voor Jazzmuziek naar Portugal om te studeren. In 2014 behaalde hij een diploma in Jazz Saxophone van de muziekschool van Lissabon (ESML). Hij verhuisde in hetzelfde jaar naar Nederland om lessen te volgen bij de Amerikaanse saxofonist John Rocco en de Nederlands / Finse trompettist Jarmo Hoogendijk. In 2016 behaalde hij zijn Master’s degree aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag

Jazz-Funk dancers o.l.v. Ruben Chi


Westcoast Jazz Dancers 04

Jazz Circus dansers

Om meer dynamiek te bieden tijdens een festival kan een team van dansers worden ingezet. We hebben het dan over de top 10 dansers van Nederland die ook op internationaal vlak, met battles, actief zijn. Het team van het Jazz Circus Collective kan naar gelang het beschikbare budget worden ingezet. De combinatie van DJ-ing met live Jazz Gastmuzikanten aangevuld met dansers maken de act compleet. Van capriolen tot inventieve danspasjes ze komen allemaal voorbij als u de Jazz Circus Collective dansers uitnodigt.

Saxofonisten (Renee Acda)

Renee Acda, (Tenor sax)

Renee Acda is een feest op ieder event. Met een drive om het mensen naar hun zin te maken is hij flexibel inzetbaar. Is het bij de binnenkomst van gasten tijdens een diner of bruiloft of het is een opzepende intermezzo op het podium. In alle gevallen weet Renee het publiek te bevangen waar de muziek vanuit de tenen komt. Met Renee is al veel gewerkt samen met Jazz Circus Collective DJ’s waaronder het Breda Jazz Festival als high-light. Daarnaast was Renee te zien en horen op TV shows van KRO, VARA en VPRO.

Tracin’Tracy (live band)

Tracin’Tracy biedt een krachtige blend van gitaar, sax en ‘groovin’ drums. Tracin’Tracy is de Jazzband die u wilt boeken wanneer er een wens is om toch voor een band te gaan. Hierbij kunnen uiteraard Jazz Circus Collective DJ’s de pauzes opvullen voor een non-stop muziekbeleving. De Jazz Gastmuzikanten spelen tal van originele composities in het genre Jazz, Funk, Soul en Boogaloo. Daarnaast kunt u enkele improvisaties verwachten en muziek waarop u niet stil kunt staan. De muziek is geschikt voor een breed publiek door ook de herkenbare nummers uit het totale repertoire.

 

Mrs Hips (live band)

Compact maar met volle kracht en vrijheid speelt de nieuwe band van Simone Roerade de planken uit de vloer en de pannen van het dak. Simone Roerade was jarenlang de zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde met haar over de hele wereld. Met haar eigen band ‘Hips’ deed ze het daarna nog eens dunnetjes over wat haar zelfs een nummer 1 hit in Spanje opleverde. Zij tourde verder ook met de Zweedse Paulo Mendonca door Japan en deed veel backingvocals voor o.a. Kane, The Golden Earing en Waylon. Het afgelopen jaar tourde zij met haar band succesvol door China en is weer terug voor leuke optredens in Nederland. De combinatie van Funk, Soul “and a touch of Jazz” maakt het dat Mrs Hips iedereen aan het dansen krijgt. Bezetting: Simone Roerade, Vocals
Berthil Busstra, Fender Rhodes/keys, Bart Wijtman, Upright bass and backing vocals en Sjoerd van Bommel, Drums and backing vocals.

Madam Pee Pee (live band)

Pfunk, Free and Funky Grooves! Madam Pee Pee bestaat uit vier fantastische muzikanten die elkaar naadloos aanvullen door sterk ritmische en sprankelende melodieën. Wat wil je dan ook als je twee toffe spelers uit Amerika en twee uit Rotterdam hebt, deze muzikale klik maakt van iedere ontmoeting een swingend feest. Madam Pee Pee speelde o.a op de Nacht van de Kaap, Delft Jazz Festival, Rotterdamse Kost, Buskerfestival Rotterdam, FoodtruckTrekfestival, Gentse Feesten en Shortwood België. Madam Pee Pee is geheel zelfvoorzienend in stroom en dus op elke locatie in te zetten. Muzikanten Zane Massey Saxofoon (New York), Owen Hart Drums (Jacksonville), Saskia Jonker Zang (Rotterdam), Maxim Baghuis Synth (Rotterdam).
 

Schw!ng Jazz Band

Schw!ng Jazz Band is een speciaale jazzband. Deze Jazz Gastmuzikanten zijn een authentieke, swingende Jazz band van vier van de beste jazzspelers uit UK, VS, en Europa. Schw!ng Jazz Band kunt u boeken voor verschillende gelegenheden zoals bruiloften, swingdance eventementen, of een feest of festival! Dit jazzy kwartet, opgericht door de gitarist en bandleider Adam, vindt zijn oorsprong op het Conservatorium van Rotterdam, waar deze groep muzikanten al lang met heel veel plezier samenspelen. Schw!ng Jazz Band is heel energiek, perfect voor een gezellig, bruisend event! Hoogste qualiteit, beroemd repertoire en leuke jonge heren! Schw!ng kan als losstaande act worden ingezet of in een overlap met Jazz Circus Collective DJ’s.

Boek Schw!ng als quartet

Boek Schw!ng als Duo

Cosmic Surf Club

Nu te boeken via jazzcircus.nl

Binnenkort komt Cosmic Surf Club uit met de nieuwe CD release. Zodra meer informatie beschikbaar is zal dit natuurlijk gedeeld worden. Wel is Cosmic Surf Club al te boeken via jazzcircus.nl. Vraag gerust om een prijsindicatie voor uw evenement.

Overzicht overige gastartiesten

Het Jazz Circus Collective bestaat uit een groot netwerk van aangesloten Jazz Gastmuzikanten die u kunt boeken. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

 • Saxofonisten
 • Percussionisten
 • Fluitisten
 • MC’s
 • Presentatoren
 • Key’s/piano
 • Trompetisten
 • Gitaristen
 • Bassisten
 • Dansers (Jazz-Funk-Hip Hop)

Adriane Callas with a Tribute to Amy Winehouse

Deel ons in uw netwerk
 • 24
 •