Westcoast Net Works


Jazzdance/Groove gerelateerde evenementen

Westcoast Net Works; Spin in het JazzwebJazzcircus.nl vertegenwoordigd de Jazzdance scene in Nederland. Zo zult u informatie aantreffen over aankomende dans evenementen en is informatie beschikbaar over de DJ’s, muzikanten en dansers die deel uit maken van onze activiteiten. Naast evenementen van derden die we steunen, is te lezen over onze JAZZ CIRCUS evenementen en kunnen via Westcoast Net Works -jazzcircus.nl- artiesten los- of als collectief geboekt worden.

 

Westcoast Net Works helpt u graag bij het bedenken en invullen van uw Jazz evenement, kortom van concept tot realisatie. Westcoast Net Works is het grootste,gespecialiseerde Jazzdance evenementenbureau in Nederland.

Het is uniek in door de verzameling van authentieke deejays, live muzikanten, Jazz dansers en veel meer. Westcoast Net Works vindt haar oorsprong terug aan het einde van de jaren ’80.

Jazzcircus.nl voor artiestenJazzdance, Funk en een hoge dansfactor

Het is een doel van Westcoast Net Works om een open platform te bieden aan Jazz, Funk en Groove georienteerde artiesten. Na een genre check-up mogen artiesten opgenomen worden en worden tal van acties ondernomen om opgenomen artiesten een speciale plek te geven op social media en uiteraard Nationale en Internationale podia. Bookings

Het Netwerk

Westcoast Net Works heeft contacten uit het tijdperk onderhouden en is nog steeds in staat Jazzbop als totaalconcept te bieden. Zowel voor een uitgaanspubliek als voor meer zakelijke evenementen is Westcoast Net Works in te zetten voor adviezen tot de daadwerkelijke, creatieve en technische invulling.

De naam

De naam “Westcoast” is geïnspireerd door de West Coast Jazz stijl uit het midden van de jaren ‘50. “Net” staat voor social networking en Works voor evenementen die voor U werken.

De “Westcoast” historieSamenwerking van DJ's organisatoren en muzikanten o.l.l. Westcoast Net Works

West coast Jazz verwijst naar diverse stijlen van Jazz muziek die tijdens de jaren ‘50 ontwikkelde rond Los Angeles en San Francisco. West Coast Jazz wordt vaak gezien als een subgenre van de Cool jazz, die een minder hectische, rustiger stijl kenmerkte dan Bebop of Hardbop. West Coast Jazz neigde naar een meer gearrangeerde muziek en was vaker gebaseerd op een compositie. Al was deze stijl een tijd lang toonaangevend, het was zeker niet de enige soort jazz die aan de Westkust gespeeld werd, die meer variëteit bevatte dan met een simpele naam kon worden aangegeven. Jazz staat ook voor improvisatie wat we door de decennia heen hebben mogen zien gebeuren door samensmelting met andere en moderne vormen van muziek. Het Westcoast Jazz Circus bundelt dit alles samen waarbij de saxofoon de rode draad vormt..

header NRC(1)header-Dizzy

Deel ons in uw netwerk
  •  
  •  
  •