DJ CASSIE 6

Cassie 6 is zeker een ‘Legend Of The Underground’.

Na een ogenschijnlijk lange sabbatical, heeft Caspar Römelingh aka DJ Cassie 6 eigenlijk het podium nooit verlaten, en is nog steeds een gepassioneerd DJ. Cassie 6 heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Het begon allemaal op erg jonge leeftijd met het verzamelen van vinyl. Momenteel is hij nog steeds bezig met het digitaliseren van zijn +/- 25.000 platen, waarin je alle mogelijke (dansbare) stijlen kunt vinden. Cassie 6 is vooral bekend om zijn warme, soulful, jazzy, spirituele & haast ongelimiteerde hoeveelheid stijlen, die hij perfect aan elkaar mixt. Zijn gelijken roemden hem zodanig, dat hij ook wel de bijnaam ‘De DJ’s DJ’ kreeg.

Hij heeft de DJ-booth o.a. gedeeld met DJ legendes als Jazzy Jeff, Frankie Knuckles, Louie Vega, Blaze, Joe Claussell, Tony Humphries, Gilles Peterson, François K., Kerri Chandler, Timmy Regisford, Kenny Dope, Osunlade, Carl Craig, Jazzanova, DJ Spinna, Ron Trent, Danny Krivit, Patrick Forge en nog velen meer, maar ook met bands als Jamiroquai & Incognito…de meeste noemt hij zijn vrienden.

Cassie 6 heeft naam gemaakt met vele residenties sinds de jaren 80 in Amsterdam en door heel Nederland onder meer in clubs als Paradiso, Melkweg, Richter, RoXY, Soulkitchen, Jimmy Woo, Sugar Factory, De Duivel, De Kring & Pacific. Ook op festivals als Lowlands, Beach Bop, Drum Rhythm, 5 Days Off, Dance Valley, Club 802 Jazz Bop tot aan North Sea Jazz kon je hem vinden. Hij heeft ook gedraaid op Soulheaven events in Ibiza & Ministry Of Sounds in London, diverse events tijdens WMC in Miami, and in Cielo NYC, toen het werd verkozen tot de beste club ter wereld, n.b. de Jazzroom op Southport Soul Weekender (UK) en in veel meer clubs & events overal ter wereld, van Istanbul tot Berlin, van London tot Bali, van Gdansk tot Parijs, van Wenen tot Kuala Lumpur.

Zeker om te vermelden heeft Cassie 6 altijd een speciale relatie met dansers wereldwijd gehad. Dat begon met zijn residentie in Havana ‘The Message’, geïnspireerd op de UK Jazzdance scene van de jaren ’80 & ’90, door met top dansers te werken tijdens tradeshows van G-Star samen met partner & choreograaf uit London, Gary Nurse in de jaren ’90 in Köln, Parijs etc., en zeker ook als resident DJ tijdens ‘Funkin’ Stylez’ Final Battles in Düsseldorf & Berlin, en ook Juste Debout te Parijs, in de jaren 2000 en vele events in Europa. Vele dansers zien hem als een inspiratie.

“Real Music Is The Message”.

 

Clubmix: DJ Cassie 6