Over ons

Wat is het Jazz Circus Collective?

Het Jazz Circus is een jazzgeorienteerd entertainement totaalconcept. Het staat voor evenementen met een ‘Jazzy touch’. Van borrelen in de middag tot dansen in de kleine uurtjes. Het Jazz Circus combineert haast alle aspecten van de uitgaansbeleving. Denk hierbij aan DJ-ing, live acts, hostessing, dans optredens, variété, decor tot aan de technische invulling.

Onze muziek en acts typeren zich door het aanspreken van een breed publiek en zo zien wij iedereen op onze muziek dansen.

Historie en inzetbaarheid

Het eerste Jazz Circus  vond voor het eerst plaats in 1994, Hilton Casino Amsterdam. Hierna volgde tal van eigen Jazz Circus producties door de jaren heen. De jaren ’90, de tijd dat Jazzdance hoogtij vierde in de Amsterdamse clubscene. De Jazzdance-scene was destijds omvangrijk en te vinden in o.a. UK, Frankrijk tot Amerika, China en Japan. Het Jazz Circus in Nederland, vormde een klein onderdeel van deze subculture beweging, door een muziek-, en dansplatform te bieden. Hieruit is in 2011 het Jazz Circus Collective ontstaan. Het Jazz Circus Collective is te boeken voor jouw evenement. Van diner tot dans.

Of het een evenementen zijn waarbij onze crew een deelinvulling verzorgd, zoals een enkele DJ met sax, of een volledig op maat gemaakt Jazz Circus programma. Het Jazz Circus werkt met veel ervaring en bovenal veel passie. Voorbeelden van optredens zijn:  North Sea Roundtown Amersfoort-, Breda- en Delft Jazz Festival tot Fairs, Borrels, Jubilea of Lounge events. Onze klanten zijn heel divers.

Ook dit jaar zijn we er klaar voor om de vloer op te zwepen, zelfs tijdens Covid-19. Met natuurlijk inachtneming van geldende regels. 

De Jazz Circus Collective DJ’s:
even voorstellen!

Het Jazz Circus Collective bestaat uit een enthousiast team van gepassioneerde en  gelijkgestemde DJ’s die het doel hebben gesteld om alle inzet samen te brengen, met muziek als gemene deler. De Jazz Circus Collective DJ’s weten op ieder moment een muzikale-, en sfeervolle ‘warme deken’ te brengen. Het Jazz Circus Collective zet altijd een stapje extra, en laten we, met regelmaat, het zweet van het hoofd rollen dankzij de opzwepende muziek.

Iedere DJ heeft ruim 25 jaar ervaring. Van Blue Note clubsessies tot de NSJ official Afterparty, het Nederlandse (Jazz)festival circuit, Paleis Soestdijk of een gemaskerd bal tijdens Oudjaar in Venetie. Daarnaast het Nederlandse clubcircuit waaronder o.a. Melkweg, Paradiso en diverse studenten/societeiten. Met veel plezier mochten we er met succes, een geweldige sfeer brengen met tevreden gezichten. Naast dat het Jazz Circus Collective over ruim repertoire beschikt, zijn alle Jazz Circus Collective DJ’s ervaren in het samenwerken met tal van gastmuzikanten. Dit voor nog meer ‘live’ beleving! Laat u adviseren voor de perfecte mix.