HAN LITZ

Als ik optreed wil ik het oude house gevoel oproepen. De energie opvijzelen. Dat mensen vrij worden. Unity!” De in Amsterdam wonende Fluitist Han Litz is van vele markten thuis, maar een goed feestje slaat hij nooit af. Zeker niet als hij een van de gangmakers mag zijn. “En dat niet alleen voor een Nederlands publiek.”

Van georchestreerde jazz tot soulvolle house heeft Litz zijn fluit laten ‘growlenʼ en hij is regelmatig te horen in de clubs, op de festivals en bij events. Als hij niet optreedt, dan ontwikkeld hij zijn sound als fluitist, producer en als componist.

Hij speelt live in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Polen, Kroatië, Servië, Spanje, Italië en op diverse plekken in Azië.

Op het podium en in de studio werkte hij onder meer met Detroit Swindle, Wicked Jazz Sounds, Osunlade, Manoo, Jazzanova, Louie Vega (Masters at Work), Atjazz, Karizma, Zepherin Saint, Kid Sublime, Diephuis, Monte La Rue en vele anderen.

Na zijn met summa cum laude beoordeelde conservatoriumstudie bracht Han als featured artist platen uit bij labels als King Street, Yoruba, Peng, Nulu, Sonar Kollektiv, Mo Black, Wicked Wax.

Met zijn band Han Litz Group nam hij –met gerenommeerde Nederlandse jazz musici- drie albums op, waarover de pers zeer lovend was. Een EP die vorig jaar op vinyl verscheen werd internationaal opgepikt en met name op de Engelse radio door smaakmakers als Kev Beadle en Patrick Forge gedraaid, maar kreeg zelfs airplay in Amerika, Australië en Japan.

Op dit moment produceert de fluitist een remix album waarop een paar internationale DJ/producers hun eigen versies van Han Litz Group zullen delen met de wereld. De kracht van multi-talent Litz is dat hij zijn publiek naar een hoger plan kan brengen, met een zeer hoog improvisatie niveau en een continue intense kwaliteit. Hij spreekt de taal van de muziek en zijn spel werkt verbindend voor zowel de luisteraar als de dansvloer.