KOEN VAN DEN BROEK

Al tijdens zijn opleiding (Fontys Hogeschool voor de Kunsten & Brabants Conservatorium) speelde Koen in Time Bandits de band van Zanger gitarist Alides Hidding bekend van oa Specialized en Endless Road. Met Alides speelde hij ook in de begeleidingsband van Barbara Dex (Vertegenwoordigde België voor het Eurovisie Songfestival in 1993 met Iemand als jij). Met Barbara was Koen wekelijks te zien op de Belgische Tv.

Als zelfstandig percussionist speelde Koen met bijna alle Nederlandse artiesten wel een keertje in o.a. de Gelredome Concerten van Philips. Met de Braziliaanse slagwerk groep Medicamento(1995-2005) trad hij tot wel 200 keer per jaar op. Met deze zeer succesvolle batucada heeft hij veel zalen en festivals doen swingen o.a. Oeral, Mundial, Coburg (DE) Paradiso (3x), Melkweg, 013, Ahoy, Gelredome e.v.a

Medicamento speelde voornamelijk in Nederland en Duitsland , maar ook gingen ze op tournee in Kenia en Burkina Faso.

Momenteel is hij drummer van de band Chelladais (Chelladais.com) Met deze band nam hij een cd op die werd geproduceerd door John Sonneveld (o.a. Golden Earing, Anouk). Ook speelt Koen als gastmusicus bij de internationaal bekende band Within Temptation. Met hen speelde hij op Mera Luna Duitsland, in het sportpaleis Antwerpen, 013 Tilburg.

Als componist schreef Koen veel openingen voor voornamelijk Business Events. De spectaculaire composities met vooral veel slagwerk schreef hij voor o.a. Coca-cola, Nederlands Elftal, Arena, Opel, opening Centraal station den Bosch, 013, Volkswagen, Rabobank e.v.a. In december 2019 werd hij nog privé ingevlogen naar Baku , Azerbeidzjan om daar een slagwerk spektakel te verzorgen op een (geheim) business event.

Als workshopleider werd Koen veel gevraagd voor o.a. teambuilding workshops. Samen met een collega verzorgde hij workshops voor soms wel 600 personen. Vele bedrijven hebben hier gebruik van gemaakt. Hij gaf workshops in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland , Zwitserland en Engeland.

Vanaf 2009 tot heden geeft Koen les op het Centrum voor de Kunsten Eindhoven als docent.